Cupcake Science auf Deutsch – Children’s Workshop in Dublin

Saturday, 24th February 2018 in Outhouse, 105 Capel Street, Dublin

Age group: 7-12

Ever wondered what makes your food so tasty? Why some things are just really sweet and others so bitter you can barely eat a tiny piece? In the hands-on workshop “Cupcake Science” we’re going to have a closer look at your lunch box, discover the science behind your favourite food and explore food chemistry: can we use food and kitchen materials to make all the colours of the rainbow? What’s the science behind fluffy cupcakes?

Fragt ihr euch auch, warum manches Essen so lecker schmeckt? Warum manche Nahrungsmittel unglaublich süß sind und andere so bitter, dass man kaum etwas davon essen kann? Warum das so ist, was Chemie damit zu tun hat und wie wir unsere Nahrungsmittel einfach analysieren können – das alles sehen wir uns im „Cupcake Chemie“ workshop an. Außerdem werden wir lernen, wie cupcakes locker und luftig leicht werden, wie man die Chemie dahinter für andere Experimente zu Hause verwenden kann und wie man aus Nahrungsmitteln und alltägliche Küchenutensilien einen Regenbogen zaubert.

Buy tickets here or through Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s